voor 8 personen
|
|
Kook de stukken pompoen gaar en pureer met een staafmixer.
Weeg 400 gram van de puree af.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de biscuits in de keukenmachine.
Smelt 75 gram chocolade met de boter au bain-marie, giet bij de kruimels en meng met de pulse-knop.
Schep dit op de bakvorm en druk aan.
Bak 12 à 15 minuten en laat daarna afkoelen.
Roer de roomkaas los en voeg suiker, pompoenpuree, eieren, bloem, five spice en zout toe.
Meng tot een homogeen mengsel.
Smelt 125 gram chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, 175 gram van het pompoen-roomkaasmengsel door en de macadamia-chocopasta.
Schep de rest van het pompoenmengsel op de taartbodem en leg hierin in aparte hoopjes het chocolademengsel.
Trek er met een mes een marmerpatroon in.
Bak de taart 40 à 45 minuten.
Hij mag in het midden nog wat wiebelen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt 2 uur in de koelkast.