Chocoladetaart - I

chocoladetaart (2K)

  • 240 g licht gezouten boter
  • 400 g pure chocolade
  • 300 g fijne suiker
  • 8 eieren
  • 160 g bloem
  • 200 g frambozen
  • suikerdecoratie
  • tulbandvorm van 28 cm Ø
  • tulbandvorm van 20 cm Ø
  • rooster
    • voor het glazuur
  • 100 g zachte boter
  • 250 g pure chocolade

Verwarm de oven tot 180 °C.
Smelt de licht gezouten boter en de chocolade au bain-marie.
Klop de eieren met de suiker tot een dikke, witte massa.
Zeef de bloem boven de kom en spatel ze door het beslag.
Voeg er het boter-chocolademengsel aan toe en roer goed om.
Vet de bakvormen in en bestuif ze met bloem.
Verdeel het deeg over de twee vormen.
Meng 150 gram frambozen door het deeg voor de kleinste vorm.
Hou de rest apart voor de versiering.
Bak de taarten 45 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Ontvorm.
Smelt de chocolade en boter voor het glazuur au bain-marie.
Roer goed om.
Overgiet de grootste tulband met het glazuur.
Zet er de kleinste bovenop en druk lichtjes aan.
Versier de taart met de resterende frambozen en met suikerdecoratie naar keuze.
Werk af met kaarsjes en serveer.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij


Chocoladetaart - II

Maak chocoladebiscuit op een bakblik (volgens het recept Biscuitbeslag).
Druk met de springvormring die je gaat gebruiken 2 of 3 cirkels uit het gebak.
Bekleed de ring daarna aan de binnenkant met folie.
Leg de ring op een plat vlak en leg een biscuitcirkel in de ring.
Spuit of schep er een laag chocolademousse op (zie recept Chocolademousse).
Leg er dan weer een biscuitlaag in en druk goed aan.
Het is handig deze cirkel iets kleiner te maken omdat dan uiteindelijk je taart aan de zijkant strakker wordt.
Vul dan weer met een laag mousse.
Als het de laatste laag is de mousse strak afstrijken en de taart koel wegzetten.
Invriezen en de dag erna decoreren is het beste.
Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld een chocolade decoratie of een glacage (zie recepten Chocoladedecoratie en Chocoladeglacage).
De afgestoken grote stukken chocoladedecoratie kun je bijvoorbeeld rond de taart zetten.
De kleinere stukken en waaiervormen kun je gebruiken voor de bovenkant.
Bestrooi de taart daarna met poedersuiker of cacao.

Bron: NN

Terug