Chocoladeglacage

(saus voor chocoladetaart)

chocoladeglacage (2K)

12 porties

  • 120 g cacaopoeder
  • 360 g suiker
  • 280 g water
  • 240 g slagroom

Breng de slagroom, het water en de suiker aan de kook en strooi er dan het gezeefde cacaopoeder bij.
Neem hiervoor een diepe pan en werk voorzichtig; het mengsel zal flink gaan schuimen.
Goed blijven roeren, anders brandt het vast aan de pan en even laten inkoken.
De glacage is nu klaar voor gebruik.

Tip
De glacage is lang houdbaar in de koelkast. Verwarm steeds wat je nodig hebt.
Wanneer je een taart wilt glaceren is het handig om de taart op een verhoging te plaatsen die iets kleiner is dan de diameter van de taart. De taart lijkt dan iets boven het werkblad te zweven.
Vergeet niet de folie van de zijkant te verwijderen en overgiet dan de taart met de glacage. Nu kun je makkelijk het restje terug doen in je pannetje én de zijkant van je taart wordt strakker!

Bron: NN

Terug