Chocoladedroom met zijdentofu

Chocoladedroom met zijdentofu

voor 6 - 8 porties

  • 400 g zijdentofu
  • 200 g vega donkere chocolade 85%
  • 15 cl sojaroom
  • 10 g vanillesuiker
  • 4 g slagroomversteviger (vega)
  • 10 g poedersuiker
  • 1 snuifje zout

Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie.
Opgelet: er mag geen water in de chocolade druppen, anders stolt het!
Zet na het smelten opzij en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Klop de sojaroom krachtig op met het vanillesuiker en de slagroomversteviger, tot het een luchtige, vaste massa is.
Mix de zijdentofu, poedersuiker en het snufje zout met een staafmixer goed door elkaar, tot het geheel romig is.
Roer de zijdentofucrème door de chocolade.
Doe dit het best met een staafmixer zodat de chocolade zich snel en gelijkmatig verdeelt.
Roer tenslotte de sojaroom voorzichtig met een garde onder de chocolade.
Giet de chocolademousse in een kom of giet in schaaltjes, dek af met huishoudfolie en laat gedurende minstens twee uur afkoelen.
Bestrooi met chocoladeschilfers voor het serveren.

Bron: Taifun

Terug