Chocoladecake - I

  • 500 g bittere chocolade
  • 100 g boter
  • 8 eieren (gesplitst)
  • 100 g suiker

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Laat de chocolade met 75 gram boter smelten, laat afkoelen.
Klop het eigeel erdoor.
Klop het eiwit met suiker stijf en spatel dat door de chocolademassa.
Zet het mengsel twee uur in de koelkast.
Beboter een cakevorm met de rest van de boter en vul hem met de chocolademassa.
Bak ongeveer 10 minuten, de cake moet van binnen iets smeuïg blijven.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Chocoladecake - II

chocoladecake (3K)

  • 250 g roomboter
  • 150 g kristalsuiker
  • 250 g cakemeel
  • 5 eieren
  • snufje zout
  • 250 g pure chocolade
  • een cakevorm

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Smelt de chocolade in een pannetje of kommetje dat in een grote pan met kokend water staat.
Beboter alle binnenkanten van een cakevorm en strooi ook wat meel erover, zodat je straks de cake er goedkunt uithalen.
Doe de suiker, boter en zout in een kom en roer ze samen glad.
Roer dan één voor één de eieren door het mengsel.
Meng beetje bij beetje het cakemeel erdoorheen, totdat het een mooi glad beslag is.
Voeg de gesmolten chocolade toe.
Vul de cakevorm met het cakebeslag en bak de cake ongeveer 60 minuten op 160 °C in de oven.
Prik met een breinaald in de cake, als hij er schoon uit komt, is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen en zorg dat het niet tocht in de keuken, anders zakt de cake in.
Om het heel mooi te maken, kun je de cake nog bedekken met gesmolten chocolade en taartversiering.
Laat de chocolade goed hard worden voordat je de cake aansnijdt.

Bron: Pien

Terug