Chocoladebroodje met banaan

chocoladebroodje (2K)

  • vel kant-en-klaar bladerdeeg (40 x 40cm)
  • pure chocolade
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • snuifje poedersuiker
  • 1 cl vloeibare honing
  • sap van ½ citroen

Prak de banaan.
Roer er wat suiker, de honing en het citroensap door.
Bestrijk heet deeg met water en snijd het in rechthoeken van 12 x 8 cm.
Leg links op 3 cm van de rand een stukje chocolade.
Lepel wat banaan over de chocolade en rol op.
Druk de zijkanten goed aan.
Leg de broodjes op de naad op een bakplaat.
Bestrijk ze met ei dat je losgeklopt hebt met een scheutje melk.
Laat een halfuur rusten.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bak de chocoladebroodjes in 15 à 20 minuten goudbruin.

Opmerking
Geen fan van banaan? Probeer dan eens een combinatie van peer met geroosterde amandelen en chocolade.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug