Chocolade twistbrood met hazelnoten

Chocolade twistbrood met hazelnoten

voor 6 personen

  • 300 g bloem
  • 12 cl lauwe melk
  • 100 g hazelnoten
  • 8 g gedroogde gist
  • 4 eetl. suiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 125 g zachte boter
  • 200 g chocopasta
  • zonnebloemolie
  • ½ theel. zout

Meng de gist en twee eetlels suiker onder de lauwe melk.
Laat 15 minuten rusten.
Doe de bloem, resterende suiker, zout en ei in een kom.
Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.
Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed met in olie ingevette handen tot een soepel, wat plakkerig deeg.
Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom.
Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
Hak de hazelnoten fijn en warm de chocopasta een klein beetje op in de microgolfoven.
Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven aanrecht.
Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bestrooi met de hazelnoten.
Rol de lap op en druk een iets plat.
Snijd de rol in de lengte in 3 repen en maak er een vlecht van.
Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek af met folie en laat nog eens 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schuif het brood in de oven en laat 20 minuten bakken.
Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug