Chocolade lavacake met tabasco

Chocolade lavacake met tabasco

voor 8 personen

  • 227 g extra pure chocolade, in blokjes
  • 220 g ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1½ cl, 1 eetl. tabasco® habanero sauce
  • 60 g ongebleekte bloem
  • 2½ g nootmuskaat
  • 1¼ g kaneel
  • mespuntje zout
  • 45 g poedersuiker, gezeefd voor afwerking
    • garnering van jalapeñopepers
  • 8 rode en groene jalapeñopepers
  • 24 cl gedistilleerde azijn
  • 35½ cl water, verdeeld in porties
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 2½ g nootmuskaat
  • 200 g suiker

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Vet 8 ovenschaaltjes (of een muffinvorm) in.
De lavacake bereiden: Hak de chocolade en boter in kleine blokjes; smelt au bain-marie en blijf constant roeren tot de boter en chocolade volledig zijn gesmolten.
Neem van het vuur en zet opzij.
Roer in een kom de eieren en suiker door elkaar.
Voeg tabasco toe aan het chocolademengsel.
Roer het chocolademengsel met tabasco door het eiermengsel.
Voeg de bloem, nootmuskaat, kaneel en het mespuntje zout toe.
Roer tot het is gemengd en zet het mengsel in de koelkast.
De garnering van jalapeñopepers bereiden: Snijd de helft van de jalapeñopepers met een mes open en houd de peper heel.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Snijd het steeltje eraf en snijd in reepjes.
Snijd de overige pepers in plakjes.
Laat de warme kraan over een glazen kan van 80 cl lopen totdat de kan warm is.
Doe de plakjes jalapeñopeper in de kan.
Breng de azijn en 12 cl water in een middelgrote sauspan aan de kook en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en kardemom toe.
Schenk het mengsel over de jalapeñopepers in de kan en sluit af; zet 15 minuten opzij.
Meng de resterende 24 cl water en suiker in een panen breng langzaam aan de kook.
Dompel ieder ingelegd plakje jalapeñopeper onder in het suikerwater.
Zet opzij.
Haal het cakebeslag uit de koelkast.
Giet het beslag in ovenschaaltjes of een muffinvorm, vul tot 3/4.
Bak in 13 - 15 minuten (de bovenkant moet in het midden zacht zijn en een cakeachtige structuur hebben aan de rand.
Bestrooi met poedersuiker, doe er enkele plakjes jalapeñopeper op en serveer direct.

Bron: Smulweb

Terug