Chocolade kokosplakjes

Chocolade kokosplakjes

voor 20 porties

  •  
    • voor het deeg
  • 5 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 12½ cl olie
  • 12½ cl water
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. cacaopoeder
    • voor de room
  • 4 kopjes kokosyoghurt
  • 2 kopjes slagroom
  • 2 eetl. poedersuiker, of naar smaak
  • 10 vellen gelatine
  • 1 eetl. kokoslikeur
  • 1 eetl. chocoladevlokken
  • 2 eetl. gedroogde kokos
  •  
    • om te bestrooien
  • geraspte kokos

Roer de eieren, poedersuiker en vanillesuiker schuimig.
Roer dan langzaam de olie en het water erdoor.
Meng de bloem met bakpoeder en cacaopoeder en spatel erdoor.
Verdeel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 35 à 40 minuten op 180 °C.
Laat het deeg afkoelen en zet er een frame omheen.
Klop voor de room de slagroom stijf.
Meng de kokosyoghurt, poedersuiker en kokoslikeur.
Bereid de gelatine volgens de instructies op de verpakking en roer deze door het yoghurtmengsel.
Roer de geraspte kokos en chocoladevlokken erdoor.
Spatel tot slot de slagroom erdoor.
Doe de room op het deeg en verdeel alles en besprenkel met gedroogde kokos.
Laat het een paar uur opstijven in de koelkast.
Verwijder het frame en snij het open.

Bron: ichkoche

Terug