Chocolade-kardemomflikken

Chocolade-kardemomflikken

voor 8 personen

    • voor de pure flikken
  • 100 g pure chocolade
  • ¼ theel chilipoeder
  • klein handje cacaonibs
    • voor de witte flikken
  • 100 g witte chocolade
  • ¼ theel kardemom gemalen
  • klein handje geblancheerde amandelen, licht geroosterd en grof gehakt

Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Neem meteen van het vuur af en roer er de chilipoeder door.
Schep hoopjes van 1 theelepel chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi direct, voordat het hard wordt, met cacaonibs.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, de kardemom door.
Schep op een tweede beklede bakplaat hoopjes witte chocolade en bestrooi meteen met gehakte amandelen.
Laat de flikken 1 à 2 uur hard worden op een koele plek, maar zet ze niet in de koelkast.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug