Chocolade eieren gevuld met plattekaas

Chocolade eieren gevuld met plattekaas

  • 500 g platte kaas (volle)
  • 200 g witte fijne suiker
  • 2 zakjes klop klop
  • 3 mango's
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 8 gelatine blaadjes
  • 30 cl amaretto
  • 5 halve chocolade eieren
  • 10 mini gekleurde paaseitjes
  • 5 kleine kuikentjes
  • enkele takjes verse munt

Mango schillen en in blokjes snijden (houd een beetje aan de kant voor de garnering).
Stoof de mangoblokjes samen met de honing en 20 cl amaretto, even de mixer erin tot je een gladde coulis bekomt.
Voeg 2 geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme coulis.
Vul de schoteltjes met de mangocoulis en laat een beetje afkoelen, vervolgens de chocolade eieren in het midden van het schoteltje plaatsen.
Platte kaas mengen met de suiker, klop klop bereiden zoals op de verpakking staat vermeld en deze onder de platte kaas mengen.
10 cl amaretto opwarmen en de geweekte 6 gelatineblaadjes erin oplossen.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en spatel deze voorzichtig onder de platte kaas.
Vul de eieren met de vuling laat ± 12 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren garneren met de kuikentjes, eitjes, munt en blokjes mango.
Je gaat een deel plattekaas mengeling over hebben, serveer deze in glaasjes die kan je versieren naar keuze voor de volgende dagen.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug