voor 24 stuks
|
|
Mix de boter, suiker, bloem, eidooiers en vanille goed door elkaar en kneed er een samenhangend deeg van.
Zet het deeg minstens een half uur in de koelkast om stevig te worden.
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Draai 24 balletjes van het deeg en leg deze met een tussenruimte van ca. 1½ cm op een bakplaat.
Druk met je duim of een klein lepeltje kuiltjes in het deeg waar straks de vulling in moet komen.
Bak de koekjes in ca. 8 - 10 minuten gaar.
Wanneer ze net uit de oven komen zijn de koekjes nog wat zacht.
Als het nodig is, kan je nu de kuiltjes in het midden van de koekjes voorzichtig nog iets dieper maken.
Laat de koekjes wat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Doe de fudgeblokjes en de slagroom samen in een kommetje en laat in de magnetron smelten.
Zet de magnetron eerst een minuut op 600 W.
Roer even door herhaal dit telkens 30 seconden tot je een vloeibare karamel hebt.
Vul de kuiltjes in de koekjes met de karamel.
Laat nu de chocolade smelten op dezelfde manier als je met de fudge hebt gedaan.
Eerst een minuut op 600 W, even roeren en daarna met 30 seconden tegelijk tot de chocolade gesmolten is
Verdeel de chocolade met een eetlepel over de koekjes.
Zet de koekjes een half uurtje in de koelkast om de karamel en de chocolade te laten uitharden.