Cheesecake met appel en kaneel

Cheesecake met appel en kaneel

voor 12 personen

  • 70 g boter
  • 200 g speculaas
  • 600 g roomkaas
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 1 theel. kaneel
    • topping
  • 2 appels
  • 2 eetl. pecannoten, grof gehakt
  •  
    • karamelsaus
  • 7½ cl slagroom
  • 50 g suiker
  • klontje boter

Verwarm de oven op 170 °C.
Hak de speculaasjes fijn in de keukenmachine.
Smelt 70 gram boter en schep door de koekkruimels.
Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier.
Druk aan met een lepel en zet zolang in de koelkast.
Klop de roomkaas en suiker met de mixer romig en voeg een voor een de eieren toe.

Cheesecake met appel en kaneel
Cheesecake met appel en kaneel
Cheesecake met appel en kaneel

Voeg de kaneel toe en mix nog even door.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en bak 50 minuten in de oven.
Laat vervolgens afkoelen en opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de karamelsaus
Verwarm de suiker met een eetlepel water in een steelpannetje zonder te roeren.
Als de belletje lichtbruin zijn gekleurd dan voeg je voorzichtig de room en boter toe en blijf roeren.
Schil en snijd de appel in blokjes.
Bak deze in een pan met een beetje boter en een snufje kaneel, je kunt eventueel ook nog een beetje suiker toevoegen.

Cheesecake met appel en kaneel
Cheesecake met appel en kaneel
Cheesecake met appel en kaneel

Verdeel het appelmengsel over de cheesecake en bestrooi met fijngehakte pecan en drizzel er de karamelsaus over.

Tip
Je kunt ook kant en klare karamelsaus gebruiken om het je makkelijk(er) te maken.
Bewaar de cheesecake in de koelkast, maximaal 4 dagen.

Bron: Leuke Recepten

Terug