Chapati (zonder gist) - I

chapati (2K)

voor 12 broodjes

  • 300 g bloem
  • 15 cl lauw water
  • 1 eetl. geklaarde boter

Doe de bloem in een ruime kom.
Giet er beetje bij beetje het water bij en kneed tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen plakt.
Maak er een bal van, wikkel die in aluminiumfolie en laat een uur rusten.
Rol het deeg tot een worst en verdeel in 12 gelijke stukken.
Druk elk stukje deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak.
De deegrondjes moeten een diameter van ongeveer 15 cm hebben.
Bak de rondjes in een hete pan in geklaarde boter, tot er bruine vlekjes verschijnen.
Draai om en bak ook de andere kant.

Opmerking
Lekker bij Indiase gerechten, of met een pikante saus.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij -->


Chapati - II

  • 225 g volkorenmeel
  • ¾ à 1 kop water
  • 2 eetl. maïs- of sojaolie
  • 1 afgestreken theel. zout
  • olie om in te vetten

Vermeng in een kom het meel, water, olie en zout.
Voeg zoveel water toe, dat u een stevig deeg krijgt.
Verdeel het deeg in gelijke porties en draai hiervan balletjes ter grootte van een flinke mandarijn.
Kneed deze balletjes goed met uw handen, gedoopt in bloem.
Rol ze uit tot een cirkel van circa 20 centimeter doorsnede op een met bloem bestoven werkvlak (aanrecht, grote plank).
Verwarm intussen een gietijzeren (koeken)pan, vet die iets in en leg de chapati’s in de pan.
Bak ze in circa 1 minuut tot de bovenkant begint te bubbelen.
Druk er licht op met een spatel om dit proces te bevorderen.

Bron: Esther's recepten

Terug