Champagnetaartje met bramen

voor 10 personen

  • 1 50 cl champagne
  • 75 cl room
  • 7½ blaadje gelatine (in koud water geweekt)
  • 150 g suiker
  • 550 g witte chocolade
  • 2 doosjes bramen

Kook de champagne samen met de suiker in tot 7½ dl., voeg de gelatine toe en laat het vervolgensafkoelen.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel deze door de wijn.
Schep de massa in de ringen of de kopjes en laat deze opstijven in de koeling.
Knip van vetvrij papier brede banen, iets breder dan de hoogte van het taartje.
Smelt de witte chocolade iets warmer dan lichaamstemperatuur en smeer het met een paletmesje op hetpapiertje.
Wikkel het “ chocoladepapiertje” om het uit de vorm gehaalde taartje.
Laat de chocolade opstijven in de koeling.
Garneer het taartje met bramen.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug