Camembert-brood

Camembert-brood

  • 4 kopjes broodmeel
  • ½ theel. zout
  • 1 zakje (10 g) gist
  • 1 theel. suiker
  • 2 kopjes lauwwarm water
  • 1 eetl. boter
  • 2 schijven (125 g) camembert

Meng de bloem en zout in een grote kom.
Roer de gist en suiker erin bij een kopje lauw water.
Zodra het begint te schuimen, kunt u dit in het midden van de bloem schenken.
Begin de bloem en gist met een houten lepel te mengen en blijf beetjes water erbij gieten totdat je een vrij vochtig maar kneedbare deeg hebt.
Kneed het deeg een paar minuten, bedek het dan met een vaatdoek en laat het voor ongeveer 30 minuten op een warme plaats staan om te rijzen.
Smeer ondertussen een kleine pan van binnen met boter.
Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, kneedt je het weer af en vorm een platte cirkel.
Leg de twee schijven camembert in het midden van het deeg neer en vouw de rest van het deeg er bovenop om het helemaal af te sluiten.
Knijp de deegranden grondig dicht, anders gaat de kaas in de pan uitlopen.
Zet het brood - zoomkant naar onder - in de pan.
Laat het voor 20 minuten rijzen en bak het dan met het deksel erop voor ongeveer 45 minuten.
Klop het brood eruit en laat het een tijdje afkoelen voordat je het gaat snijden en samen met jam als voorgerecht gaat genieten.

Foto: Myburgh Du Plessis
Bron: Aletta Lintvelt

Bron: Weg se werf

Terug