Cakejes met gekonfijte sinaasappelschil

voor 12 gebakjes

    • materiaal
  • 12 silicone bakvormpjes
  • spuitzak met een effen spuitmondje van 12 mm
  • wegwerpspuitzak
    • cakebeslag
  • 125 boter
  • 150 g kristalsuiker
  • 100 g eieren (2 stuks)
  • 5 cl melk
  • 200 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 40 g fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
    • decoratieganache
  • 5 cl slagroom
  • 50 g pure chocolade
    • afwerking
  • 75 g sinaasappelconfiture
  • 100 g afdekgelei (1 zakje Tartina, aangemaakt)
  • gekonfijte sinaasappelschil

Verwarm de oven voor op 210 °C.
Roer de boter zacht en luchtig.
Meng met de suiker en klop het mengsel luchtig.
Voeg een voor een de eieren toe en meng ze er telkens helemaal door.
Roer er geleidelijk de melk door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en meng met de zeer fijn gehakte sinaasappelschil.
Spatel dit mengsel door het beslag.
Vul de spuitzak met effen spuitmondje met het beslag en vul er de vormpjes voor ¾ mee.
Bak ongeveer 25 minuten.
Haal uit de oven, keer ze en haal ze uit de vormpjes.
Laat op een rooster afkoelen.

Bereid de ganache.
Kook de room, neem van het vuur en roer er de chocolade door.
Bestrijk de cakes met afdekgelei.
Verwarm de ganache tot 40 °C (in de bain-marie of de magnetron) en vul hiermee een wegwerpspuitzak.
Knip er een fijn puntje af en decoreer de gebakjes.
Bestrooi met stukjes sinaasappelschil.
Omwille van de ruimte gaat hier de stapsgewijze notatie teloor…
De afdekgelei wordt beschreven maar kan vervangen worden door Tartina.

Bron: Eric van den Hende/PIVA: Bakboek - De Klassiekers - Standaard Uitgeverij
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug