Cakejes met blauwe bessen en kokos

voor 12 cakejes

  • 115 g zachte ongezouten roomboter
  • 150 g suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 7½ cl slagroom
  • 140 g bloem
  • 1 eetl. bakpoeder
  • snuf zout
  • 40 g geraspte kokos
  • 1 bakje blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de boter, suiker en geraspte citroenschil in een paar minuten romig.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg vervolgens de slagroom toe.
Schep een eetlepel bloem door de blauwe bessen (dit gaat het zakken van de bessen in de cake tegen).
Zeef de bloem en het bakpoeder en het zout boven het mengsel en spatel dit erdoor.
Schep er vervolgens de kokos en de blauwe bessen door.
Schep het beslag in de vormpjes, strijk glad met de achterkant van een lepel en strooi er nog wat kokos over.
Bak in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin.
Lekker met een lepel luchtig geklopte crème fraîche (eventueel gezoet met een eetlepel poedersuiker).

Bron: Odin recepten

Terug