Cake van zijdentofu met noten en vruchten

Cake van zijdentofu met  noten en vruchten

  • 800 g zijdentofu
  • 400 g tofu naturel
  • 150 g dadels
  • beetje water
  • 100 g gemalen amandelen
  • 100g gemalen wahnoten
  • 150 g spelt-volkorenbloem
  • 100 margarine
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 g kokosbloesemsuiker (alternatief: kristal- of rietsuiker)
  • 2 onbehandelde citroenen (sap + zeste)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 250 g aalbessen of ander seizoensfruit

Snijd de dadels fijn en laat een nacht onder water staan.
Giet het water af en pureer de geweekte dadels.
Kneed de gemalen noten, bloem en margarine tot een deegbal.
De amandelschilfers zonder olie roosteren en opzij zetten.
Vet een bakvorm (24 - 26 cm Ø) in met margarine en bekleed het met het deeg.
Mix de tofu naturel en de zijdentofu samen fijn.
Voeg de andere ingrediënten aan het tofumengsel toe en tenslotte het fruit.
Giet het mengsel in de met deeg beklede bakvorm en bestrooi het met geroosterde amandelen.
Bak op 180 °C gedurende 60 - 70 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen in de bakvorm, pas dan is hij stevig.

Tip
Als je van zoet houdt, kan je het aandeel suiker verhogen tot 200 - 250 g.

Bron: Taifun

Terug