Cake met perziken

Cake met perziken

voor 6 personen

  • 220 g boter
  • 200 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eitjes vers van de pers
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 450 g perziken op siroop
  • bloemsuiker
  • boter
  • bloem voor de bakvorm

Verwijder het vocht van de perziken en leg deze op een keukenhanddoek en dep zo goed mogelijk droog.
De perziken in schijven snijden.
Laat de boter smelten in een magnetron en meng er de suikers onder, klop deze zeer romig.
Voeg de eieren toe en klop het er goed onder, vervolgens de gezeefde bloem eronder mengen.
Neem een ronde taartvorm beboter deze en bestrooi het met bloem.
Vervolgens het beslag in de vorm, leg volledig rond de perziken op het beslag.
Bak de cake ± 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat het afkoelen in de cakevorm.
Haal de cake uit de vorm en leg deze op een bord, werk af met de bloemsuiker.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug