voor 6 personen
|
|
Peren schillen en in de helft snijden en het klokhuis verwijderen, hou een halve peer aan de kant, de rest in blokjes snijden.
Laat de boter smelten in magnetron en meng er de suikers onder en klop deze zeer romig.
Voeg de eieren toe en klop deze er goed onder, vervolgens de gezeefde bloem eronder mengen.
Meng de blokjes peer onder het beslag.
Neem een springvorm en beboter en bestuif deze met bloem en vul met het deeg, de halve peer in fijn schijfjes snijden en deze op het deeg leggen.
Strooi nog wat rietsuiker over het deeg.
Bak deze cake +/- 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C, laat daarna het een tiental minuten afkoelen in de bakvorm en vervolgens verder op een rooster laten afkoelen.
Serveer deze cake met bloemsuiker.
Opmerking
Rietsuiker is suiker gemaakt uit suikerriet. In chemisch opzicht is (geraffineerde) rietsuiker dezelfde stof als de 'gewone' bietsuiker. Het sap van het suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd en gezeefd in een proces vergelijkbaar, maar met meer stappen, met het proces voor bietsuiker. Behalve de gewone witte rietsuiker, is er ook licht-bruine (cassonade) en donkerbruine rietsuiker, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse. Ook is er minder geraffineerde rietsuiker in de handel, maar de gewone bruine rietsuiker in Nederland is witte kristallijne suiker, waaraan melasse is toegevoegd voor de bruine kleur.
Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij -->