Cake met appelsien en amandel

Cake met appelsien en amandel

voor 6 personen

  • 220 g boter
  • 250 g fijne suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eitjes vers van de pers
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 zeer grote eetappelsienen
  • amandelschilfers

Oven voorverwarmen op 170 °C.
Boter goed los kloppen met de suiker en vanille suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel gezeefd toevoegen en goed mengen.
Appelsienen ontdoen van schil en in fijne ringen snijden.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm ∅, een deel van het deeg in de bakvorm en beleg met schijven appelsien en amandelschilfers.
Verdeel weer een deel van het deeg erover en opnieuw appelsien en amandel.
Eindig met deeg en leg er nog enkele schijven appelsien met amandel er boven op.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven, 15 minuten laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op een rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug