Cake met appelen en peren

cake_appelen_peren (2K)

  • 170 g boter
  • 200 g witte fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren vers van de pers
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 appels in blokjes gesneden
  • 2 peren in blokjes gesneden
  • boter
  • bloem

De boter even 1 minuut in de microoven, suiker en vanille suiker toevoegen.
Dit romig opkloppen en de eieren toevoegen zeer goed omroeren.
Voeg de bloem toe en roer tot een homogene massa vervolgens de appelen en peren toevoegen evenzeer goedroeren.
Beboter een cakevorm en bestrooi met bloem.
Vul de vorm en laat 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wel even controleren of deze gaar is.
Afkoelen in de vorm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug