Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello

cake_appel_rabarber_limoncello (3K)

voor 10 personen

  • 220 g boter
  • 250 g fijne suiker
  • 3 eetl. kandijsuiker
  • 4 eitjes vers van de pers
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 200 g rabarber
  • 1 appel
  • 2 eetl. limoncello

Oven voorverwarmen op 170 °C.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen, de limoncello toevoegen, meng dit nogmaals goed.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm Ø 26 cm, de helft van het deeg in de bakvorm, grof gesneden rabarber erop verdelen samen met 1 eetlepel kandijsuiker erover strooien.
Verdeel evenzeer de helft van de grof gesneden appel erover, vervolgens de rest van het deeg.
Verdeel de rest van de appel en enkele blokjes rabarber over het deeg en bestrooi met 2 eetlepels kandijsuiker.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.
15 minuten laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug