Cake met appel en rabarber

cake_appel_rabarber (3K)

voor 10 personen

  • 200 g boter
  • 200 g witte suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • een beetje bloem
  • een beetje boter
  • 2 appels geschild en in schijven gesneden
  • enkele stukken rabarber fijn gesneden

Verwarm de oven op 200 °C.
Laat de boter zacht worden en voeg de suiker erbij klop dit romig op.
Voeg de eieren toe en meng zeer goed.
Vervolgens de bloem toevoegen tot je een homogeen mengsel bekomt.
Smeer de bakvorm in met boter en betrooi met bloem, een laagje deeg, appels en rabarber vervolgens terug deeg, appels en rabarber.
Bak deze gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Laat afkoelen in bakvorm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug