Cake, een surprise van appel, peer en nectarine

cake_appel_peer_nectarine (2K)

  • 1 nectarine
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 220 g boter
  • 250 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eitjes vers van de pers
  • 250 g zelfrijzende bloem

Snij het fruit in blokjes.
Bakvorm insmeren met boter en bestrooien met bloem.
Oven voorverwarmen op 170 °C.
Boter laten smelten meng met de suikers tot een romig geheel.
Voeg de eitjes toe en klop deze er goed onder, voeg de bloem toe en klop of roer tot een homogeen mengsel.
Vul een deel van de bakvorm met het deeg vervolgens een deel van het fruit.
Opnieuw deeg en vervolgens opnieuw het fruit.
Bak deze 60 minuten maar controleer met een mes of de cake gaar is.
Laat ± 10 minuten afkoelen in bakvorm vervolgens uitstorten op rooster voor verdere afkoeling.
Bestrooi met poeder suiker voor het opdienen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug