|
|
In een ovenvaste schaal een beetje margarine verhitten en de gemalen walnoten er over strooien.
De eieren scheiden en eiwit en eigeel apart houden in schalen.
Het eiwit met de poedersuiker in een sterk schuim kloppen.
Het eigeel met suiker en margarine roeren en de zure room er bij voegen.
De kockatészta koken, afgieten en bij het eigeel voegen.
Een beetje zout toevoegen als smaakversterkster en vervolgens ook het geklopte eiwit met krenten.
Dit alles goed roeren en de helft in de ovenschaal verdelen.
Daar op strooien we het gemalen maanzaad en vervolgens de rest van kockatészta en overigeingrediënten.
Bovenop smeren we een dunne laag jam en daar boven op komen de gehalveerde pruimen.
De hele schaal bestrooien we voor een mooi effect en voor de fantastische smaak met gemalen walnoten.
In een voorverwarmde over op 160 - 180 °C in 30 minuten bakken.
Serveren met vanille pudding en eventueel een klein glaasje Tokaji Aszú!