Bruine kaneelmuffins

12 muffins

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 12½ cl vloeibare margarine of gesmolten boter
  • 100 g rozijnen
  • 20 cl melk
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • zout
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetl. schenkstroop

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de holtes van een muffinvorm in met een beetje vloeibare margarine.
Pers de sinaasappel uit.
Doe de rozijnen en het sinaasappelsap in de steelpan en verwarm de rozijnen zachtjes 5 minuten en laat hetsap bijna helemaal verdampen.
Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
Doe het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom en roer de kaneel met een snufje zout en de bruine basterdsuikererdoor tot alles goed gemengd is.
Voeg de schenkstroop, melk en vloeibare margarine toe.
Breek de eieren erboven.
Meng alles met de handmixer goed door elkaar.
Spatel de rozijnen en de stukjes appel erdoor.
Doe het beslag over in de holtes van de muffinvorm en schuif de vorm in het midden van de oven.
Bak de muffins in 20 - 25 minuten bruin en gaar.
Wip de muffins uit de holtes en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Bron: NN

Terug