Brownies van zwarte bonen

Brownies van zwarte bonen

  • 100 g gedroogde zwarte bonen
  • 6 grote dadels
  • 2 eieren
  • 4 eetl. cacaopoeder
  • 2 theel. wijnsteenbakpoeder
  • ½ theel. vanillepoeder
  • 3 eetl. gesmolten kokosolie
  • 2 eetl. honing
  • snuf zout
  • 2 eetl. cacaonibs
  • 1 eetl. kokosrasp

Wel de gedroogde zwarte bonen een avond van de voren in een ruime pan met water en kook ze de volgende dag in een dik uur gaar.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng met een keukenmachine de zwarte bonen samen met alle andere ingrediënten (behalve de cacaonibs en kokosrasp) tot een egaal beslag.
Roer als laatste de stukjes cacaonibs en kokosrasp door het beslag
Giet het beslag in een ronde of vierkante taartvorm, maar net welke je in huis hebt.
Bak de brownies 25 minuten in de oven.
Laat de brownies goed afkoelen en snijd deze in punten of vierkante stukken.

Bron: Trinke van Dam
Gepubliceerd door: Peulvruchten.nl

Terug