Brownies

  • 200 g pure chocolade, hoe donkerder hoe beter
  • 150 g boter
  • 125 g bloem, gezeefd
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1½ theel. bakpoeder
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een rechthoekige bakvorm van 18 bij 20 cm in.
Schep de chocolade en boter in een kom, zet de kom in een pan met kokend water(au bain-marie) en laat de chocolade en boter smelten.
Meng de bloem met kaneelpoeder, bakpoeder en basterdsuiker.
Klop in een kom de eieren in 10 minuten luchtig en lichtgeel.
Spatel het bloemmengsel en de vulling er luchtig doorheen.
Daarna spatel je de gesmolten chocolade en boter er luchtig door.
Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel dit.
Bak de brownie in 40 à 45 minuten gaar.
Laat dit geheel 10 minuten rusten.
Snij de brownies in kubussen van 3 op 3 cm.

Bron: Keukengeheim.com

Terug