Broodpudding

broodpudding (3K)

voor 16 personen

  • 400 g oud brood
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 60 cl melk
  • 4 eetl. kandijsuiker
  • 100 g melk chocoladevlokken
  • 2 eetl. vanille puddingpoeder
  • 1 appel
  • 3 eitjes vers van de pers
  • 2 cl Jamaica rum
  • 1 eetl. rozijnen
  • 1 eetl. krenten
  • een beetje vloeibare boter
  • een beetje bloem
  • poedersuiker

Melk opwarmen in een pot voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe, evenzeer het stokje.
(Hou 5 eetlepels aan de kant en meng de puddingpoeder eronder.)
Laat de melk afkoelen.
Brood in stukken snijden deze in een kom voeg kaneel, kandijsuiker, pudding vermengd met de melk en de losgeklopte eikes toe.
Meng goed, vervolgens de melk (vanillestokje verwijderen) en rum toevoegen.
Appel schillen en in blokjes snijden, deze samen met de rozijnen en krenten onder het beslag mengen.
En als laatste de chocolade vlokken toevoegen, evenzeer eronder mengen.
Laat dit 30 minuten rusten.
Neem de springvorm beboter en bestuif met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze broodpudding 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voor de afwerking bestuiven met poedersuiker.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug