Brood met krenten en rozijnen

brood_krenten_rozijnen (3K)

voor 6 personen

  • 500 g tarwe bloem
  • 30 cl lauwe melk
  • 40 g boter
  • 8 g zout
  • 10 g suiker
  • 18 g verse gist
  • 125 g krenten
  • 125 g rozijnen

Los de gist op in een deel van de melk.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Voeg het zout, suiker, boter, krenten en rozijnen toe en laat 10 minuten kneden.
Haal uit de kom en laat 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw ± 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 180 °C bak het deeg gedurende 40 minuten.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug