Brood met havermoutvlokken

Brood met havermoutvlokken

  • 500 g tarwe bloem
  • 50 g goede boter
  • 30 cl melk
  • 8 g zout
  • 4 g suiker
  • 18 g verse gist
  • olijfolie
  • 200 g havermoutvlokken

Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Bloem in de kom van een keukenachine doen.
Meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Voeg het zout, suiker, havermout, eitje en olijfolie toe en laat 10 minuten kneden.
Haal het uit de kom en laat het 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tochtvrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg het in een beboterde, bebloemde bakvorm.
Laat het opnieuw ± 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 180 °C bak het deeg gedurende 40 minuten.
Haal het uit het bakblik en laat het afkoelen op een rooster.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug