Brioche

  • 15 cl lauwe melk
  • 45 g suiker
  • 45 g gist
  • 6 eieren
  • 750 g bloem
  • 15 g zout
  • 225 g lauwe gesmolten boter

Los de gist en de suiker in de melk op.
Meng de bloem met de eieren en het zout en voeg het melkmengsel toe.
Voeg hierna geleidelijk de boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Laat dit op een warme plaats onder een doek een halfuur rijzen.
Verwarm de oven op 190 °C.
Bestuif het werkvlak met bloem en maak een rol van het deeg of maak er kleine bolletjes van.
Leg het in een ingevet broodblik of in kleine vormpjes en laat op een warme plaats, niet onder een doek, 20minuten rijzen.
Bak de brioche in ± 15 (kleine) of ± 25 minuten (groot brood) lichtbruin en gaar.
N.B.: De baktijden zijn moeilijk exact te geven, omdat die per oven kunnen verschillen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug