Brandneteltaartjes

Brandneteltaartjes

voor 12 stuks

    • voor de bodem
  • 2 kopjes bloem
  • een snuifje zout
  • 1 kop havervlokken
  • ½ kop olijfolie
  • 2 eetl. lijnzaad
  • kop lauw water
    • voor de vulling
  • een flinke bos brandnetelblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 eitjes of 1 blok zijdetofoe met ½ eetl. maizena of arrowroot
  • kop sojaroom
  • 1 kop sojamelk
  • peper & zout

Tip
Voor wie brandnetels plukt: zorg ervoor dat je je hand van onderen naar boven beweegt.
Zo heb je minder last van prikjes.

Bekleed een bakvorm voor cupcakes met cupcakepapiertjes of vierkantjes bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een glad deeg.
Laat even rusten.
Roerbak de brandnetelblaadjes met de geperste knoflook en peper en zout.
Kluts het ei met de room en de melk, of mix de tofoe met de room, melk en maizena.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak bolletjes van het deeg voor de bodem.
Plet tot een plakje met je handen en bekleed de cupcakevormpjes.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodempjes.
Leg in elk deegvormpje een portie geroerbakte brandnetel.
Giet er daarna het ei- of tofoemengsel over.
Zorg ervoor dat de brandnetel goed onder zit, zodat die niet verbrandt.
Bak gedurende 20 minuten of tot goudbruin.

Serveer met een wilde salade van bijvoorbeeld vogelmuur, zevenblad, melde en madeliefjes.

Bron: Sofie Devrient, Schoolmoestuincoach
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug