Brandneteltaartjes

Brandneteltaartjes

voor 12 taartjes

    • voor de bodem
  • 2 kopjes bloem
  • snuifje zout
  • 1 kop havervlokken
  • ½ kop olijfolie
  • 2 eetl. lijnzaak
  • 1 kop lauw water
    • voor de vulling
  • flinke bos brandnetelblaadjes
  • 1 kop sojaroom
  • 4 eitjes of 1 blok zijdentofu met ½ eetl. maizena of arrowroot
  • peper & zout
  • 1 kop sojamelk
  • 1 teen knoflook

Bekleed een bakvorm voor cupcakes met cupcakepapiertjes of vierkantjes bakpapier.
Meng alle ingredi├źnten voor de bodem tot een glad deeg.
Laat even rusten.
Roerbak de brandnetelblaadjes met de geperste knoflook en peper en zout.
Kluts het ei, room en melk of mix de tofu met de room en melk.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 ┬░C.
Maak bolletjes van het deeg voor de bodem.
Plet tot een plakje met je handen en bekleed de cupcakevormpjes.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodempjes.
Leg in elk cupje een portie geroerbakte brandnetel.
Giet nadien het mengsel met ei/tofu, room en melk erover.
Zorg dat de brandnetel goed onder zit zodat ze niet verbrandt.
Bak gedurende 20 minuten of tot goudbruin.
Serveer met een wilde salade van bijvoorbeeld vogelmuur, zevenblad, melde en madeliefjes.

Tip
Voor bij het plukken: zie dat je je hand van onder naar boven beweegt. Zo heb je minder last van prikjes.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug