Braambessen kaastaart

Braambessen kaastaart

voor 6 personen

  • 125 g speculaas
  • 25 g boter
  • 250 g witte suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 zakje klop klop
  • 400 g braambessen
  • 5 cl amaretto
  • bloemsuiker
  • braambessen

Gelatineblaadjes weken in koud water, braambessen even laten opkoken tot ze zacht zijn en de amaretto toevoegen.
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe laat even afkoelen.
Suiker en platte kaas mengen, klop klop bereiden zoals vermeld staat op de verpakking.
Koekjes fijn cutteren met de boter, neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier en verdeel de koekmassa erover.
Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olie.
Meng de platte kaas, klop klop en de braambessen voorzichtig onder elkaar en verdeel deze over de springvorm.
Zet het een nachtje in de koelkast voor het opstijven.
Garneer voor het opdienen af met bloemsuiker en de vers geplukte braambessen.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug