Hartige boterkoek met oude kaas en oregano

Hartige boterkoek met oude kaas en oregano

  • 300 g bloem, gezeefd
  • 200 g boter, in blokjes en op kamertemperatuur
  • 125 g oude kaas, geraspt
  • 3 eidooiers
  • 2 eetl. milde kerriepoeder
  • 2 eetl. oregano
  • snuf zeezout
  • keukenmachine
  • bakvorm van ca. 15 x 20 cm

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Sla de boter heel zacht in een keukenmachine.
Voeg 2 van de eidooiers toe, samen met de bloem, kerrie en zout, meng goed door elkaar.
Voeg vervolgens langzaam en al mengend 7½ cl water toe totdat er een mooi deeg ontstaat.
Meng dan de kaas erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover tot een egale laag.
Meng de laatste eidooier met een klein scheutje water en roer los, bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg.
Strooi de oregano erover en wat zeezout, en bak in 30 minuten af.
Laat de boterkoek afkoelen en snijd in 12 balkjes.

Bron: Ekoplaza

Terug