Bossche bol

Bossche bol

voor 8 à 10 soezen

  • 1 portie soezendeeg
  • 50 cl slagroom
  • 4 eetl. vanillesuiker
    • voor het chocoladeglazuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 15 c water
  • 15 g cacaopoeder
  • 275 g pure chocolade

Bereid het soezendeeg volgens recept.
Doe het deeg in een spuitzak met gladde ronde spuitmond.
Spuit grote soezen met een doorsnede van ongeveer 10 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg voor meer dan genoeg tussenruimte op de bakplaat.
Ik verdeelde het over twee platen.
Bak de soezen in 25 à 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Wanneer de soezen volledig zijn afgekoeld, klop je de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Vul een spuitzak met een klein rond spuitmondje met de room.
Vul de Bossche bollen via een kleine opening aan de onderkant met de slagroom.
Je kunt dit gaatje prikken met de spuitmond, maar je kunt ook met een mesje een kleine inkeping maken.
Zet de Bossche bollen in de koelkast.
Maak nu het chocoladeglazuur.
In een pannetje verwarm je suiker, water en cacaopoeder tot de suiker is gesmolten.
Blijf regelmatig roeren.
Wanneer de suiker is gesmolten haal je de pan van het vuur.
Voeg de chocolade toe en roer tot deze volledig is gesmolten.
Je kunt nu de Bossche bollen gelijk dippen, zelf vind ik het fijner om het glazuur iets af te laten koelen zodat het wat dikker wordt.
Als je gelijk dipt kan het zijn dat ze twee laagjes nodig hebben.
Iets afgekoeld zou 1 keer dippen voldoende moeten zijn.
Doe de chocolade in een schaaltje voor het dippen.
Als je niet meer genoeg glazuur hebt voor de laatste Bossche bollen, kun je het er ook overheen gieten.
Zet de Bossche bollen op een bord op plaat en laat het glazuur even stollen.
Zet de Bossche bollen daarna in de koelkast tot je ze serveert.

Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3 à 4 dagen houdbaar.

Bron: Laura's Bakery
Gepubliceerd door: Fietsen123

Terug