Bosbessencake

bosbessencake (2K)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 17½ cl melk
  • 15 cl zonnebloemolie
  • 125 g bosbessen
  • geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel
  • een mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter een rechthoekige cakevorm en bestuif lichtjes met bloem.
Zeef de bloem en meng met de suiker en het mespuntje zout in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden.
Klop de eieren met de melk en de olie los in een andere kom.
Giet dit mengsel in het kuiltje.
Meng het geleidelijk aan met de bloem en voeg er de geraspte sinaasappelschil en de bosbessen aan toe.
Stort het beslag in een cakevorm.
Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug