Bonenbabbelaars

Bonenbabbelaars

  • 110 g gedroogde adukibonen
  • 75 g walnoten, pecannoten
  • 120 g fijngehakte ongebrande cashewnoten of hazelnoten
  • klein handje kokosrasp
  • 6 Medjoul dadels
  • 1 theel. honing
  • ¼ theel. vanillepoeder
  • ½ theel. cacaopoeder
  • ¼ theel. zeezout

Wel de bonen vier uur in een ruime pan met water en kook ze in ongeveer een uur gaar.
Giet ze daarna goed af, want de bonen moeten niet te nat zijn.
Doe de overige ingrediënten behalve de cashewnoten in een keukenmachine en maak een glad deeg.
Neem het deeg uit de kom en rol er twaalf balletjes van.
Rol de balletjes door de gehakte cashewnoten en kokosrasp en laat ze een uur in de koelkast opstijven.

Tip
Vervang de helft van de dadels bijvoorbeeld door gedroogde abrikozen.

Terug