Boeren donuts met abrikozenjam

Boeren donuts met abrikozen jam

voor 10 porties

  • 500 g bloem
  • 200 g boter, gesmolten
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 1 blokje gist
  • 3 eidooiers
  • 2 eetl. rum
  • 20 cl melk
  • abrikozenjam
  • bloemsuiker
  • 1 l zonnebloemolie, of geklaarde boter om te bakken

Verwarm de melk en roer de gist en suiker erdoor.
Vorm een krater met de bloem in een kom, giet de melk erin en meng met een beetje bloem.
Laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats.
Kneed er vervolgens de gesmolten boter, rum en eidooiers door tot een glad deeg is ontstaan.
Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.
Wanneer het deeg in volume is verdubbeld, rolt u het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ca. 2 à 3 cm.
Snijd uit met een ronde steker, druk een holte in het midden en bak in hete zonnebloemolie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
Vul een beetje abrikozenjam in de holte en garneer met poedersuiker.

Tip
Als u de voorkeur geeft aan vanilledonuts, kunt u ze ook vullen met vanilleroom.

Bron: Aaron Waltl
Gepubliceerd door: ichkoche

Terug