Boerenbrood met vogelzaad

boerenbrood_vogelzaad (3K)

  • 500 g meergranen bloem
  • 1 eitje vers van de pers
  • 30 cl melk
  • 220 g boter
  • 8 g zout
  • 6 g suiker
  • 15 g verse gist
  • 75 g vogelzaad

Bloem in de kom van de kenwood doen.
Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Meng deze onder de bloem met de rest van de lauwe melk.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 minuten kneden.
Haal uit de kom en laat een 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw ± 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 200 °C bak het deeg besprenkeld met melk gedurende ± 35 minuten.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug