Blondies met macadamia-noten

Blondies met macadamia-noten

  • 90 g witte chocolade
  • 90 g boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 180 g bloem
  • 50 g macadamianoten
  • 30 g cranberries
  • 40 cl slagroom
  • ½ vanillestokje

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de witte chocolade samen met de boter au bain-marie.
Mix in een keukenmachine (standmixer) of met de elektrische handmixer op de snelste stand de eieren samen met de suiker luchtig gedurende 10 minuten.
Zet de keukenmachine in de laagste mengstand en voeg het chocolade-botermengsel toe; meng kort.
Haal de kom uit de machine en voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe.
Meng het voorzichtig door met een spatel.
Spatel de macadamianoten en de cranberries door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
Bak ca. 25 à 30 minuten.
Laat afkoelen en snijd dan in blokjes.
Serveer de blondies met geslagen zoete vanille-slagroom (room met het vanilleschraapsel).

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug