Blond boerinneke

Blond boerinneke

  • 500 g bloem
  • 4 eetl. müsli
  • 30 cl water
  • 50 g boter
  • 8 g zout
  • 4 g suiker
  • 18 g verse gist
  • olijfolie
  • 1 eitje vers van de pers

Doe de bloem in de kom van een keukenmacine, los gist op in een kommetje met een deel van het water.
Meng dit onder de bloem met de rest van het water.
Voeg de andere ingrediënten toe laat ± 7 minuten kneden.
Haal het uit de kom en laat 30 minuten rijzen onder een vochtige keukenhandoek op een tochtvrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, neem een bakvorm, boter deze en met bloem bestuiven.
Laat het 60 minuten rijzen en verwarm de oven op 180 °C en bak het brood gedurende ± 30 minuten.
Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug