Bloemkoolpopcorn

Bloemkoolpopcorn

  • 1 bloemkool
  • 50 g havermout
  • 25 g paneermeel
  • 1 eetl. rozemarijn
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 eieren
  • peper & zout
  • maak puntzakken van bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C, of de hetelucht friteuse op 180 °C.
Bekleed de bakplaat evt. met bakpapier.
Maak de bloemkool schoon en snijd in hele kleine roosjes.
Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel.
Meng er vervolgens de peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder en paneermeel door.
Doe dit in een grote plastic zak of een afsluitbare bak.
Klop de eieren in een schaal.
Haal de bloemkoolroosjes door het ei totdat ze hiermee goed bedekt zijn.
Doe de roosjes in de zak of bak en schud voorzichtig, totdat ze bedekt zijn met het meelmengsel.

In de oven: verdeel de roosjes over de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Keer om en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

In de hetelucht friteuse: leg de roosjes in het mandje en bak 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Vergeet niet om elke 5 minuten te 'husselen'.
Zijn ze nog niet helemaal krokant?
Voer de temperatuur op en bak nog wat langer.
Serveer direct, bijvoorbeeld in een papieren bakje of zakje.

Tip
Lekker met een stukje vis, vlees of kip en gekookte krieltjes of ovenfrietjes.

Bron: Verse Oogst

Terug