Bloemkoolkoekjes met sweet chilisaus

Bloemkoolkoekjes met sweet chilisaus

  • 300 g bloemkool, in roosjes
  • 1 winterpeen, in stukjes
  • 1 rode paprika, in fijne blokjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 eetl. platte peterselie, fijngesneden blaadjes
  • 45 g geraspte kaas naar keuze
  • Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 1 eetl. edelgistvlokken
  • 2 ei, losgeklopt
  • 15 g paneermeel
  • 4 eetl. Thaise zoete chili dipsaus

Stoom de wortels 10 minuten.
Voeg voor de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Spoel de gestoomde groente koud af en laat uitlekken.
Dep ze goed droog en doe over in een keukenmachine.
Gebruik de puls-knop en maal tot alles kleingemalen is, maar nog wel textuur heeft.
Voeg de paprika en de bosui toe en puls tot het net vermengd is.
Doe het mengsel over in een mengkom en roer alle andere ingrediënten, behalve de chilisaus, erdoor met een houten lepel.
Vorm koekjes van ca. 1 eetlepel van het mengsel en leg ze op de bakplaat.
Bak goudbruin in 20 minuten.
Serveer met de chilisaus.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug