|
|
Los de gist op in de lauwe melk.
Voeg dan in volgorde de suiker, de eieren de de bloem bij.
Kneed heel kort en voeg dan de boter bij.
Voeg dan het zout bij en kneed nog heel eventjes tot de deeg klaar is.
Pas op: het deeg moet redelijk slap zijn en mag niet te lang gekneed worden, anders wordt zij taai, en krijg je asymmetrische taarten bij het bakken.
Om het deeg gemakkelijk uit de kom te halen strooi je een beetje bloem in de kom voor je stopt met kneden.
Laat je deeg een half uurtje tot een uur rijzen en klaar is kees.
Vet je taartvormen goed in.
Rol een stukje deeg van ongeveer 250 gram uit en stort het in een taartvorm.
Laat nog een half uurtje rusten.
'Bloch' pizza saus
Kook de kippenbouillon of groentebouillon met de suiker en Provençaalse kruiden.
Laat de sjalotten en verse knoflook opkomen in de boter plus olijfolie en mix het.
Voeg peper, cayennepeper en bloem bij de sjalotten en en roer goed glad op een hoog vuur.
Giet dit in de bouillon en roer (op het vuur) tot je saus volledig glad is.
Zet het vuur af en meng de tomatenpuree in.
Voeg indien nodig zout naar smaak toe.
Foto: Geert Roels & Ingrid Decraeye; Universiteitsbibliotheek Gent
Bron: Bloch Gent