voor 5 personen
|
|
Oven voorverwarmen op 220 °C.
De bakplaat van je oven volledig bekleden met bakpapier, gebruik spelden om de hoeken goed te vormen enbekijk goed welke zijde van het papier naar boven moet gekeerd zijn.
In een ruime deegkom de suiker met de hele eieren kloppen met een mixer in ‘het bad vanMarie’!
Je bekomt een dikke romige, schuimige massa, die lichter van kleur wordt en als een lint van de kloppersloopt.
Uit het bad nemen en blijven kloppen tot de massa terug iets is afgekoeld.
Plaats de kom op een keukenhanddoek.
De helft van de bloem onder het deeg zachtjes kloppen, eerder spatelen, vervolgens de tweede portie bloemsamen met een eetlepel warm – bijna heet water.
Dit deeg uitgieten op de met papier beklede bakplaat, gebruik een pannenlikker en zorg dat het vloeibare deegzo egaal mogelijk verdeeld is.
Bakken op 220 °C! ± 9 minuten, niet met warme luchtblazer!!
In het midden van je oven.
Let op naar gelang je oven kan dit iets verschillen, het gebak even checken met houten satéprikker of hetgebak klaar is!
Terwijl het gebak in de oven zit; zuivere zeepvrije keukendoek vochtig maken, zeer goed uitwringen!
Het gebak dient nu op deze klamme doek gestort te worden, neem de twee hoeken van het bakpapier vast en keerdit op het doek, onmiddellijk de spelden verwijderen!!
En… onmiddellijk en heel voorzichtig het bakpapier verwijderen.
Het best is je hand volledig tegen het deeg aan te drukken en aan één hoek beginnen los maken, vervolgensnaar het tweede hoek trekken en dan horizontaal of evenwijdig het papier naar beneden trekken….
Het bakpapier losmaken en dan vervolgens terug op het bakpapier leggen om met een patissierring van 6,5centimeter, (kan ook met een glas) vormen uit te steken, even op een taartrooster schikken.
Elk taartje bestaat uit drie lagen biscuit en telkens confituur of jam tussen de laagjes.
Voor de marsepeinwikkel, kleef glad-huishoudfolie op het keukenaanrecht zeer goed vast, leg het blokmarsepein in het midden en leg hier bovenop een tweede laag folie, met houten deegroller rol je het deeg,systematisch en zeer egaal tot een zeer dun vel.
Verwijder de bovenste folie.
Met pizzaroller/snijder snijden van repels; (de hoogte van het gebak – omtrek gelijk aan het gebakje,ietsje ruimer) .
Wikkel deze stroken rond het gebakje en vervolgens kan je deze taartjes naar eigen creativiteit opsmukken metvers fruit, poedersuiker, slagroom, nootjes, chocoladesnippers.
Nog een Tip van Audrey
Dit recept kan ook heerlijk gemaakt worden met jam of gelei van vlierbes, pruimen of gember.
Bron: Audrey
Gepubliceerd door: Kweepeer.nl