Biscuit gevuld met fruit en mascarpone

biscuit_fruit_mascarpone (3K)

voor 10 personen

  • 200 g biscuitbloem kant en klaar
  • 3 eikes vers van de pers
  • 20 g Passoã
  • 3 zakjes klopklop
  • 400 g mascarpone
  • 2 blaadjes gelatine
  • 5 soepl. Passoã
  • fruit naar believen
  • chocoladeschilfers
  • chocolade stokjes
  • hostieblaadjes
  • suikerbloemen

De bloem, eikes en Passoã in een grote kom, deze opkloppen ± 10 minuten.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gram gedurende ± 20 minuten.
Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water.
Passoã opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de Passoã.
Klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de mascarpone verdeel een deel fruit gesneden erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met fruit, chocoladeschilfers, chocoladestokjes hostieblaadjes en suikerbloemen.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug