Bijtjes van marsepein

bijtjes_marsepein (3K)

  • marsepein
  • kurkuma
  • amandelschaafsel
    • honingglazuur
  • 10 g honing
  • 10 g poedersuiker
  • 20 g chocolade
  • 5 g water

Leg een mesje en een satéprikker voor het decoreren klaar.
Kleur het marsepein geel met kurkuma.
Begin met een klein beetje en voeg telkens wat toe tot de juiste kleur is bereikt.
Kneed het marsepein goed door.
Rol kleine worstjes en bolletjes van het marsepein.
Maak het honingglazuur: kook water en honing.
Neem van het vuur en smelt er de fijngesneden chocolade door.
Laat wat afkoelen en meng er dan de poedersuiker door tot je glazuur hebt.
Doop een satéstokje in de plakkerige honingglazuur en trekt een drietal strepen op het marsepeinen worstje.
Steek voor de vleugels voorzichtig 2 stukjes amandelschaafsel in de bij.
Eventueel het marsepein insnijden met een mesje.
Doop het satéstokje opnieuw in het honingglazuur en teken dan op het bolletje marsepein twee ogen en een mond.
Steek het lijf en het hoofdje aan elkaar met een cocktailprikker of plak het vast met wat honingglazuur.
Het honingglazuur kan ook worden vervangen door gesmolten chocolade.
De bijtjes kunnen worden gebruikt als decoratie van bijvoorbeeld cupcakes maar gewoon op een schaaltje bij de thee of koffie zijn ze natuurlijk ook heel leuk
(en lekkersmiley (1K)).

Bron: Odin recepten

Terug